Skip to content

Nyolcadikos szakkör

Kedves 8. osztályos tanuló!

Úgy tervezed, hogy humán irányban tanulsz tovább? Kedveled a történelmet, de a régebben tanult korszakokról tanultak már nehezen jutnak eszedbe? Kezdenek feledésbe merülni a konkrét események? Nem mindig látod át az összefüggéseket? A térképen néha még mindig felcseréled Bécset és Pozsonyt? Lélekben már készülsz a felvételire történelemből? Érdekel, mi várhat rád a Fazekas „A” osztályában, a humán tagozaton?

Segítünk. A Fazekas idén újra tehetséggondozó, középiskolai tanulmányokra hangoló szakkört hirdet mindazoknak, akiket érdekel a történelem, szeretnék felfrissíteni ismereteiket vagy történelemből kívánják megmérettetni magukat iskolánkban.

Előreláthatóan 2024. január végéig, az írásbeli felvételiig minden héten egy-egy fontosabb témakört járunk körbe, segítségül hívva forrásokat, gazdag iskolai könyvtárunkat, képeket, videókat, maketteket, egyszóval mindent, ami a történelemtanulást élvezetessé teszi. A foglalkozások 60 percesek. Az előkészítőt a Fazekas történelemtanárai tartják, heti váltásban, így a tudás felfrissítése és rendszerezése mellett arra is lesz lehetőséged, hogy megismerkedj a gimnáziumi tanárokkal. Jelentkezni a reparszky.ildi[kukac]gmail.com e-mail címen tudsz vagy a helyszínen a Fazekas Gimnázium 4. emeletén található 420. számú tanteremben a szakkör időpontjában – neved, iskolád és email-címed megadásával. A szakkörhöz később is lehet csatlakozni (a rendelkezésre álló helyek erejéig).

A foglalkozások időpontja, helyszíne: csütörtök délután 15.30–16.30, 420-as terem.

Első szakkör: szeptember 21. 15.30

Reméljük, hasznos lesz közös időutazásunk! 🙂

Történelem-filozófia munkaközösség, 2023. szeptember 9.